Mennyi ideig tart az influenza?

Mennyi ideig tart az influenza?

Sok forrás a közönség és az influenza, mintha felcserélhető lenne, de az influenza általában rosszabb, mint a hideg. Noha a legtöbb influenza van, körülbelül egy hét után jobban érzi magát, a betegség hosszabb ideig tarthat, ha egy személy szövődményeket alakít ki.

Az influenza hagyhat olyan személyt, aki nem képes dolgozni, háztartási feladatokat végezni, vagy több napig hajlamos a gyermekekre. Néhány embernek súlyos tünetei alakulnak ki, és kórházi ellátásra is szükség lehet.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy az influenza általában mennyi ideig tart, a közös tünetek ütemtervét, és mikor kell orvoshoz fordulni.

Mennyi ideig tart az influenza?

Azoknak az embereknek, akiknek nem alakulnak ki súlyos influenza szövődményei, a tünetek általában 3–7 napig tartanak. Egyesek úgy találják, hogy tüneteik jobbak lesznek, majd ismét rosszabbá válnak, vagy hogy a nap bizonyos időszakaiban, például reggel.

Bár a láz és a legsúlyosabb tünetek általában egy héten belül oldódnak meg, néhány embernek legfeljebb 2 hétig alacsony energiája van, és akár 8 hétig is lehet köhögni.

Az influenza csökkenti az influenza megszerzésének kockázatát, de nem szünteti meg azt. Azonban az emberek, akik még mindig kapnak influenza a lövés után, kevésbé súlyos tünetekkel rendelkeznek, amelyek rövidebb ideig tartanak.

Antivirális gyógyszerek, mint például az oseltamivir (Tamiflu), szintén lerövidíthetik az influenza hosszát és csökkenthetik a súlyos szövődmények kockázatát.

A csecsemők és nagyon kisgyermekek, az idősebb felnőttek és a légzőszervi betegségben szenvedő embereknek tünetei is hosszabb ideig tartanak. Ezek az egyének is érzékenyebbek a súlyos influenza -szövődmények, például a tüdőgyulladás és a légzési nehézségek szempontjából.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint az Egyesült Államokban mintegy 200 000 embernek kell kórházba mennie az influenza eredményeként. A

influenza komplikációk valószínűleg nem oldódnak meg önmagukban, és orvosi vészhelyzet lehet. Megkövetelhetik, hogy egy személy a kórházban maradjon. Lehet, hogy hetek vagy akár hónapok is, mielőtt egy személy felépülne a súlyos influenza szövődményeiből.

További információkért és erőforrásokért, amelyek segítenek Önnek és szeretteinek egészséges állapotban tartani ebben az influenza -szezonban, látogasson el a dedikált központunkba.

Idővonal és tünetek

Ellentétben a hideg és más vírusoktól, amelyek fokozatosan jelennek meg, az influenza tünetei hirtelen megjelennek. Néhány órán belül az ember áttérhet a jó érzésről a lázra és más tünetekre.

A magas láz általában az influenza esetén fordul elő, mint a megfázás, és gyakran más tünetek előtt jelenik meg.

Az influenza leggyakoribb tünetei a következők:

 • Magas láz
 • hidegrázás
 • izomfájdalmak
 • < Li> Fejfájás

 • Gyengeség és szélsőséges kimerültség
 • Száraz köhögés
 • Fájó torok
 • hányás
 • torlódások

A tünetek a 2. és a 4. nap között csúcspontot mutatnak. Az 5. napon néhány ember jobban érzi magát. Néhányan elég jól érzik magukat ahhoz, hogy visszatérjenek a munkába vagy az iskolába.

Fontos azonban, hogy a lázszakadás után 24 órán át otthon maradjon. Ha a láz csak a lyuk elleni gyógyszerekkel távolodik el, maradjon otthon.

A 7. napon a legtöbb ember szignifikánsan jobban érzi magát, bár néhányan még mindig betegek. Nem szokatlan, hogy az influenza egy hétnél hosszabb ideig tart, így a lassú gyógyulás nem feltétlenül rossz jel. Ha azonban a tünetek egy hét után továbbra is rosszabbodnak, akkor a legjobb lehet orvoshoz fordulni.

kezelés

Az influenza legjobb és leghatékonyabb kezelése egy vírus vírusos influenza. Ha ezt a gyógyszert a betegségetől számított 2 napon belül szedni, lerövidítheti az influenza időtartamát, és segítheti az embert a szövődmények elkerülésében.

Bármely anti-FLU gyógyszer szedése előtt egy személy mérlegelheti a kockázatokat és az előnyöket egy orvossal. Fontos, hogy elmondjuk az orvosnak a korábbi egészségügyi problémákról vagy a kábítószer-reakciókról, mivel egyes embereknek mellékhatásait tapasztalják meg az FLU-ellenes gyógyszerek szedésekor.

Az antibiotikumok nem tudják kezelni az influenzát. Az influenza vírus, és az antibiotikumok csak a bakteriális fertőzéseket kezelik.

Néhány embernek azonban az influenza miatt másodlagos fertőzések alakulnak ki. A gyermekek különösen érzékenyek a fülfertőzésekre, de a felnőttek is megszerezhetik őket. Ha a tünetek hirtelen megváltoznak vagy rosszabbodnak, ez azt jelentheti, hogy van egy új fertőzés, amely vírusos vagy baktérium lehet.

Hogyan lehet elősegíteni a helyreállítást

A következő stratégiák segíthetnek felgyorsítani a gyógyulási folyamatot:

 • Pihenés és ágyban tartózkodás.
 • Kerülje el a munkát, az iskolát vagy bárhol másutt, mivel ez elterjedhet az influenza.
 • Rengeteg folyadék ivása. Ha láz vagy hányás fordul elő, próbáljon elektrolit ital ivását, hogy megakadályozza a kiszáradást.
 • Vény nélküli gyógyszerek, például ibuprofen vagy acetaminofen használata.
 • A kezek gyakran mossa, hogy elkerülje a fertőzés elterjedését a háztartás más tagjai számára.

Mikor kell orvoshoz fordulni

Az embereknek meg kell próbálniuk orvoshoz fordulni 24–48 órán belül az influenza tüneteitől számított 24–48 órán belül, mivel ez akkor van, amikor a vírusellenes kezelések a leghatékonyabbak.

Fontos az is, hogy orvoshoz forduljon, ha a tünetek nem javulnak 7 nap után, vagy új tünetek, például fülfájdalom jelennek meg.

Az embereknek sürgősségi orvosi kezelést kell kérniük, ha:

 • A légzés nehéz vagy nehézkessé válik.
 • A gyermek láza 104 ° F feletti lázot fejez ki. elveszíti az eszméletét, zavarosnak tűnik, vagy nem képes hatékonyan kommunikálni
 • A 12 hetes kor alatti csecsemő láz alakul ki. > Van olyan intenzív szédülés, amely néhány óra elteltével nem tűnik el.

Összegzés

Az influenza legtöbb emberének tünetei 3 és 7 nap között tartanak. Ha szövődményeket alakítanak ki, akkor hosszabb ideig betegek lehetnek.

Emberek ezrei halnak meg évente az influenzában. A gyermekek, az idősebb felnőttek vagy a veszélyeztetett immunrendszerrel rendelkező emberek sokkal érzékenyebbek az influenza komplikációira. Az embereknek komolyan kell venniük az influenzát azáltal, hogy pihennek és elkerülik a nyilvános helyeket, amíg a tüneteik eltűnnek.

A pihenés és az orvosi ellátás esetén még súlyos szövődményekből is felépülhet. Bárki, akinek súlyos influenza tünetei vannak, orvoshoz kell fordulnia. Az influenza újbóli megszerzésének kockázatának csökkentése érdekében egy személy évente megkaphatja az influenza lövését.

 • influenza / hideg / sars
 • Immunrendszer / oltások
 • Fertőző betegségek / baktériumok / vírusok

Orvosi hírek ma Szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkezik, és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Hello