Πόσο διαρκεί η γρίπη;

Πόσο διαρκεί η γρίπη;

Πολλές πηγές συζητούν το κοινό κρύο και τη γρίπη σαν να είναι εναλλάξιμα, αλλά η γρίπη είναι συνήθως χειρότερη από το κοινό κρύο. Αν και τα περισσότερα άτομα με τη γρίπη αισθάνονται καλύτερα μετά από περίπου μια εβδομάδα, η ασθένεια μπορεί να διαρκέσει περισσότερο εάν ένα άτομο αναπτύξει επιπλοκές.

Η γρίπη μπορεί να αφήσει ένα άτομο που δεν μπορεί να εργαστεί, να εκτελέσει καθήκοντα οικιακής χρήσης ή να τείνει στα παιδιά για αρκετές ημέρες. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρά συμπτώματα και μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε πόσο διαρκεί συνήθως η γρίπη, ένα χρονοδιάγραμμα των κοινών συμπτωμάτων και πότε να δούμε έναν γιατρό για θεραπεία.

Πόσο καιρό διαρκεί η γρίπη;

Για άτομα που δεν αναπτύσσουν σοβαρές επιπλοκές γρίπης, τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν 3-7 ημέρες. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματά τους γίνονται καλύτερα και στη συνέχεια χειρότερα ή ότι είναι χειρότερα σε ορισμένες χρονικές στιγμές της ημέρας, όπως το πρωί.

Αν και ο πυρετός και τα πιο σοβαρά συμπτώματα συνήθως επιλύονται μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί άνθρωποι έχουν χαμηλή ενέργεια για έως και 2 εβδομάδες και είναι δυνατόν να βιώσετε βήχα για έως και 8 εβδομάδες.

Η βολή της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο να πάρει τη γρίπη αλλά δεν το εξαλείφει. Ωστόσο, οι άνθρωποι που εξακολουθούν να λαμβάνουν τη γρίπη αφού έλαβαν έναν πυροβολισμό τείνουν να έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα που διαρκούν για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Τα αντιιικά φάρμακα, όπως το oseltamivir (Tamiflu), μπορούν επίσης να μειώσουν το μήκος της γρίπης και να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.

βρέφη και πολύ μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ενήλικες και άτομα με αναπνευστικές ασθένειες μπορεί να έχουν συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο. Αυτά τα άτομα είναι επίσης πιο ευάλωτα σε σοβαρές επιπλοκές της γρίπης, όπως η πνευμονία και οι δυσκολίες στην αναπνοή.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περίπου 200.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα της γρίπης.

Οι επιπλοκές της γρίπης είναι απίθανο να επιλύσουν μόνοι τους και μπορούν να είναι ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να απαιτούν από ένα άτομο να παραμείνει στο νοσοκομείο. Μπορεί να είναι εβδομάδες ή ακόμα και μήνες πριν ένα άτομο ανακάμψει από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Για περισσότερες πληροφορίες και πόρους για να σας βοηθήσετε να κρατήσετε εσάς και τους αγαπημένους σας υγιείς αυτήν την εποχή της γρίπης, επισκεφθείτε τον αφοσιωμένο κόμβο μας.

Χρονοδιάγραμμα και συμπτώματα

Σε αντίθεση με τους ψυχρούς και άλλους ιούς, οι οποίοι παρουσιάζουν σταδιακά, τα συμπτώματα της γρίπης τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα άτομο μπορεί να μεταβεί από το αίσθημα της πρόστιμης σε πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Ένας υψηλός πυρετός εμφανίζεται συχνότερα με τη γρίπη παρά με κρύο και εμφανίζεται συχνά πριν από άλλα συμπτώματα.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:

  • Υψηλός πυρετός
  • ρίγη
  • μυς πόνος
  • ένας πονοκέφαλος
  • Αδυναμία και ακραία εξάντληση
  • Ένας ξηρός βήχας
  • ένας πονόλαιμος
  • εμετός
  • Η συμφόρηση

Τα συμπτώματα τείνουν να κορυφώνονται μεταξύ ημερών 2 και 4. Μέχρι την ημέρα 5, μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται καλύτερα. Μερικοί αισθάνονται αρκετά καλά για να επιστρέψουν στη δουλειά ή στο σχολείο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μείνετε στο σπίτι για 24 ώρες μετά από ένα σπάσιμο πυρετού. Εάν ο πυρετός απομακρύνεται μόνο με φάρμακα αντι-fever, παραμείνετε στο σπίτι.

Μέχρι την ημέρα 7, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται σημαντικά καλύτερους, αν και μερικοί εξακολουθούν να είναι άρρωστοι. Δεν είναι ασυνήθιστο για τη γρίπη να διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα, οπότε η αργή επούλωση δεν είναι απαραιτήτως ένα κακό σημάδι. Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα συνεχίσουν να επιδεινώνονται μετά από μια εβδομάδα, ίσως είναι καλύτερο να δούμε έναν γιατρό.

θεραπεία

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη γρίπη είναι ένα φάρμακο κατά της γρίπης. Λαμβάνοντας αυτό το φάρμακο εντός 2 ημερών από την άρρωστη μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια της γρίπης και να βοηθήσει ένα άτομο να αποφύγει επιπλοκές.

Πριν λάβετε οποιοδήποτε φάρμακο αντι-FLU, ένα άτομο μπορεί να ζυγίσει τους κινδύνους και τα οφέλη με έναν γιατρό. Είναι σημαντικό να πείτε στον γιατρό σχετικά με προηγούμενα προβλήματα υγείας ή αντιδράσεις φαρμάκων, επειδή μερικοί άνθρωποι βιώνουν παρενέργειες όταν λαμβάνουν φάρμακα αντι-FLU.

Τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να θεραπεύσουν τη γρίπη. Η γρίπη είναι ένας ιός και τα αντιβιοτικά θεραπεύουν μόνο τις βακτηριακές λοιμώξεις.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν δευτερεύουσες λοιμώξεις λόγω της γρίπης. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις λοιμώξεις του αυτιού, αλλά οι ενήλικες μπορούν να τους πάρουν επίσης. Εάν τα συμπτώματα ξαφνικά αλλάξουν ή επιδεινωθούν, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει μια νέα λοίμωξη, η οποία θα μπορούσε να είναι ιογενή ή βακτηριακή.

Πώς να βοηθήσετε την ανάκαμψη

Οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης:

  • Η ανάπαυση και η παραμονή στο κρεβάτι.
  • Αποφεύγοντας τη δουλειά, το σχολείο ή οπουδήποτε αλλού, καθώς αυτό μπορεί να διαδώσει τη γρίπη.
  • Πίνοντας πολλά υγρά. Εάν εμφανιστεί πυρετός ή έμετος, δοκιμάστε να πίνετε ένα ποτό ηλεκτρολύτη για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
  • Χρησιμοποιώντας φάρμακα over-the-counter, όπως ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη.
  • Πλύσιμο τα χέρια συχνά για να αποφευχθεί η διάδοση της λοίμωξης σε άλλα μέλη του νοικοκυριού.

Πότε να δείτε έναν γιατρό

Οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να δουν έναν γιατρό μέσα σε 24 έως 48 ώρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της γρίπης, καθώς αυτό συμβαίνει όταν οι αντιιικές θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές.

Είναι επίσης σημαντικό να βλέπετε έναν γιατρό εάν τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται μετά από 7 ημέρες ή νέα συμπτώματα, όπως ο πόνος στο αυτί, εμφανίζονται.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική θεραπεία εάν: >

  • Ένα παιδί αναπτύσσει πυρετό πάνω από 104 ° F
  • Όταν η αναπνοή, ένα παιδί ή ένα βρέφος κάνει δυνατούς ήχους ή τραβά στους μύες γύρω από τις πλευρές τους
  • Ένα άτομο έχει επιληπτικές κρίσεις, χάνει τη συνείδηση, φαίνεται μπερδεμένη ή δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει αποτελεσματικά
  • Ένα μωρό ηλικίας κάτω των 12 εβδομάδων αναπτύσσει πυρετό
  • Τα συμπτώματα των χρόνιων ιατρικών καταστάσεων επιδεινώνονται
  • Υπάρχει έντονη ζάλη που δεν απομακρύνεται μετά από λίγες ώρες
  • Ένα άτομο σταματάει να ουρλιάζει ή να ουρλιάζει πολύ σπάνια
  • Τα συμπτώματα βελτιώνονται αλλά στη συνέχεια επιστρέφουν αργότερα και είναι χειρότερα
  • Περίληψη

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που παίρνουν τη γρίπη θα έχουν συμπτώματα που διαρκούν μεταξύ 3 και 7 ημερών. Εάν αναπτύξουν επιπλοκές, μπορεί να είναι άρρωστοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη κάθε χρόνο. Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με συμβιβασμένα ανοσοποιητικά συστήματα είναι πολύ πιο ευάλωτα στις επιπλοκές της γρίπης. Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τη γρίπη σοβαρά, ξεκουράζοντας και αποφεύγοντας τους δημόσιους χώρους μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματά τους.

    Με την ανάπαυση και την ιατρική περίθαλψη, είναι δυνατόν να ανακάμψει ακόμη και από σοβαρές επιπλοκές. Όποιος έχει σοβαρά συμπτώματα γρίπης πρέπει να δει έναν γιατρό. Για να μειωθεί ο κίνδυνος να πάρει ξανά τη γρίπη, ένα άτομο μπορεί να πάρει τη γρίπη κάθε χρόνο.

    • Γρίπη / κρύο / sars
    • ανοσοποιητικό σύστημα / εμβόλια
    • μολυσματικές ασθένειες / βακτήρια / ιοί

    ιατρικά νέα σήμερα έχει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    Hello